Friday, September 29, 2006

Master's Degree

Pai ce sa fac! M-am inscris! O gramada de lume zice ca nu e de bine, ca nu ma ajuta cu nimic, ca e timp pierdut, ca sa nu mai vorbim de bani... Da, asa e. Nu-i pot contrazice. Cu toate astea, cred ca imi va prinde bine si ca-si va recupera investitia someday. Motiv pentru care ma voi si duce la cursuri, cat o sa pot. Experienta, e adevarat, nu poate fi cumparata cu bani si, slava Domnului, fiecare an de munca mai pune o caramida la casa, dar uneori experienta trebuie sustinuta cu niste extras. Cu atat mai mult cu cat sunt o curioasa din fire, imi bag nasul in toate si ma cred desteapta. Niste infuzie de marketing la cunostintele mele nu are cum strica. Am zis. (Nu stiu daca observati, da' prinde bine sa spui lucruri cu voce tare... ma rog, negru pe alb :) ).

Sunday, September 24, 2006

Carti vs blogs

Tocmai citesc pe net un articol din revista Cultura, la care am ajuns gratie unui blog al carui link era pe un site pe care tocmai navigam (voila puterea de cuprindere si contorsionismul internetului). Unul dintre intervievatii pe tema blogului la romani, Florin Dumitrescu, isi pune problema suprematiei (inca) a cartii de hartie ("La noi hartia e inca regina") in ceea ce priveste literatura. M-am simtit provocata la discutie, pentru ca sunt o iubitoare infocata de carti pe hartie si in acelasi timp o navigatoare neobosita pe internet. Concluzia mea este ca sunt atatea particularitati ale societatii noastre incat a da verdicte radicale este un act de curaj care implica o doza mare de risc. Stiu oameni care citesc carti pe hartie pentru ca asa li se pare normal, internetul fiind asa, o anomalie de care e bine sa se tina departe. Stiu oameni pentru care internetul este puterea care valideaza orice pe lumea asta (daca poate fi gasit cu Google, atunci exista). Stiu oameni care si-au lasat o parte din inima in cartile de hartie si cu restul au inceput sa scrie bloguri. Stiu atatea feluri de oameni, incat nu m-as hazarda in a spune ce e regula si ce nu. Ceea ce pot sa spun - si o spun si autorii citati in articolul cu pricina - este ca exista o tendinta de migrare a ideilor de pe hartie pe internet. Dar dati-mi voie sa-mi exprim o parere amatoristica si cvasi-hazardata: aceste doua medii vor rezista impreuna inca multa vreme de acum incolo. Si nu intr-o lupta, ci mai degraba intr-un fel de fratie de cruce. Iar daca astfel the good will prevail... so be it! :) Sigur, mirosul de tipar al cartii inca nu a fost reprodus electronic :), dar, pana atunci, ma voi bucura de noile aparitii ale editurilor noastre autohtone, din ce in ce mai cuajoase, ca si de blogurile mintilor atat de frumoase ale celor care ne lasa si pe noi, ceilalti, sa mai aflam cate ceva din ce construiesc...

Saturday, September 09, 2006

Ce am invatat eu azi...

...e ca oamenii sunt teribil, teribil de singuri. Si incearca pe toate caile sa se vindece de ceea ce cred ei ca e o boala. Mie nu mi se pare ca e chiar asa. Mi se pare ca e o stare care trebuie acceptata si, daca e cu adevarat insuportabila, vindecata cu terapie de prieteni si multime :) suna mai simplu decat este de fapt, dar macar poate fi incercat. Viata virtuala poate ajuta pe undeva, atata vreme cat nu e lasata sa alieneze. Mie singuratatea mi se pare terapeutica - da liniste, limpezirea mintii si hraneste energiile interioare. Dar banuiesc ca nu tuturor li se potrivesc aceleasi tratamente... Chat-uiam pe net si am descoperit ce foame de conversatii consistente au oamenii, cum vor sa stea efectiv de vorba, witty si interesant, cu persoane care sa transmita ceva dincolo de ecran. Oare atat de putini sunt cei care inteleg ca eu-ul e o constructie care nu se termina niciodata? Sau sunt eu prea mandra?

Friday, September 08, 2006

The beginning of a new era :)

Buna dimineata!

Inspirata de oameni frumosi care au niste bloguri absolut delicioase, zic sa nu ma las mai prejos. Cea mai interesanta chestie va fi marketingul pentru acest blog :) But isn't this my job? :) Voila!