Monday, August 23, 2010

Post despre un Guest Post :)

...pe care l-am scris, as a humble amateur in the world of makeup, pe blogul Ancai, prietena mea si makeup artist :)

Enjoy :)

Wednesday, August 11, 2010

Influenta celorlalti - manual de intrebuintare

Pentru ca pana acum anul 2010 a fost unul foarte interesant, in care am avut de-a face mai mult cu vesti rele, critici si greseli, mi-am pus problema cat de tare ar trebui sa ne lasam afectati de parerea celorlalti.

Dupa mine, treaba e personalizata :) Adica, de pilda, daca ma trage de urechi un profesionist in comunicare pentru o greseala profesionala, o trec prin filtrul meu cu mai putin orgoliu decat in mod normal, pentru ca am de invatat de acolo.

Dar ce se intampla cu oamenii care isi dau cu parerea despre lucruri mai.. personale, ca de pilda culorile pe care le prefer sau hainele cu care ma imbrac, sau accesoriile pe care le port? Logica spune ca ei ma vad din afara si pot aprecia cu mai multa obiectivitate cum ma imbrac, de pilda. Iar eu tind sa iau lucrurile personal, pentru ca sunt ambitioasa si nu ma multumesc cu putin. Si sa vreau sa arunc acele lucruri in secunda doi, desi poate ca parerea lor are un fundament.

Pe de alta parte, am atatia prieteni dragi care nu vad mai departe de propriile preferinte, incat numai obiective nu sunt parerile lor (sunteti familiari, desigur, cu faze de genul "-Draga, dar rochia asta nu-ti vine bine deloc. -Pai de ce? -Pai stii, mie nu-mi plac rochiile, port numai pantaloni si am o parere foarte proasta despre rochii in general" sau "-Draga, esti machiata prea strident. -Dar de ce spui asta? - Stii, eu nu ma machez niciodata si oricum mi se pare inutila chestia asta cu machiajul"...).

Pe de o a nu-stiu-cata parte, fiecare avem prioritatile noastre in viata: lista de task-uri de la job, copilul, ce gatim la cina etc. S-ar putea ca hainele (ca sa pastrez acest exemplu) sa nu fie printre aceste prioritati, si sa nu acordam atentia cuvenita cumparaturilor de genul asta. Deci sfaturile celorlalti ar fi binevenite pentru ca macar sa ne pastram intr-o zona de bun-simt.

Ce am facut eu - si-i multumesc prietenei mele foarte talentate in ale hainelor care a mers cu mine la cumparaturi in acea luni seara :) - a fost sa o rog pe ea sa aleaga ce crede ca mi-ar sta bine, dar pe care eu nu as pune mana :) si sa-mi dea sa probez, urmand sa-mi explice "pe caz concret" de ce crede ca acel obiect este o optiune fericita pentru mine. A mers de minune, am invatat o multime de tips&tricks despre cum sa caut in magazinele de haine ca sa gasesc lucruri potrivite :)

Concluzia? Nu va multumiti cu oameni care va spun "nu-ti sta bine cu rochia asta", ci intrebati-i de ce. Daca raspunsul se intoarce la ei, nu va bateti capul. Dar daca raspunsul este unul pertinent si se aplica perfect la voi, ascultati cu grija, s-ar putea ca sfatul sa aduca lucruri noi si bune in viata voastra :)