Tuesday, July 29, 2008

Imi place Amos Oz

Citesc acum Fima, cel mai nou roman aparut la noi. Cred ca este al patrulea semnat Amos Oz pe care il savurez. Si tot al patrulea lui roman care imi place la nebunie. Si ce ma intriga, dar ma si impresioneaza, este unitatea de caracter a personajelor - nici cea mai mica fisura, totul este real, cu oamenii aceia te poti intalni maine in coltul strazii si nu ti-ai da seama ca sunt rodul imaginatiei unui alt om. Ba mai mult, oamenii aceia sunt integrati intr-o societate descrisa cu o atentie la detalii covarsitoare.

Stilul lui Amos Oz te trece dincolo de pagina. Aproape ca am fost si eu in Israel. Si inca de patru ori :)

Primul concert pe stadion la care am fost in viata mea

..a fost cel al lui Lenny Kravitz. Am citit atatea pareri pro si contra, ca mi-a ajuns. A fost si de pro, si de contra: voce, orchestratie de o larga inspiratie (trompeta si saxofonul au fost de vis), dar si PR de mantuiala (desi are ceva crisis management skills, de ce sa mint :p ).

Una peste alta, mi-a placut. Dar raman la parerea mea ca show-urile nu se potrivesc oricui si ca unii artisti sunt absolut minunati pe banda (sau cel mult in concerte restranse).

Thursday, July 17, 2008

...si unul dulce

Vecina mea (cu care impart peretele aceluiasi balcon, ca sa zic asa), mi-a vazut pisica uitandu-se pe geam. Si m-a intrebat, senina, daca e pisica mea :) I-am raspuns ca well, da, de vreme ce ne uitam pe acelasi geam :D. Si m-a felicitat pentru ce pisica curata si cu zgardita am :))

Some people just have too much time with themselves :)

Wednesday, July 16, 2008

Un gust amar

Lucrezi, cu pasiune. Oamenii cu care lucrezi te apreciaza. Cu voce tare. Superiorii insa... nu. Tu pleci, frustrat. In urma ta, pentru performante similare, fostii tai colegi sunt apreciati public de aceiasi superiori.

Gust amar. Esti la fel de bun. Doar ca, probabil, nu pentru ei.

Sa mergem mai departe.

Tuesday, July 08, 2008

A blues for the past

We are the sum of all we live. The good, the bad, the joy, the sadness, the young, the old, the new, the changed. We have pieces of all those that we carry for all our lives.
We are better because we had our bad... We miss each other because we are part of each other, us and our past...